Skoči na vsebino Kazalo strani

Sommelier 1. stopnje - Izobraževanje v Kopru

Datum:
07. 01. 2026
Kraj:
Koper
Regija:  Mediteranska & Kraška Slovenija
Tip:
Delavnice, Izobraževanja za starejše, Izobraževanja
Kontakt:

info@sommeliermaster.si
Več informacij o: Sommelier 1. stopnje - Izobraževanje v Kopru(novo okno)

Sommelier 1. stopnje - Izobraževanje v Kopru

94-urno strokovno izobraževanje za naziv sommelier 1. stopnje je primerljivo s priznanimi svetovnimi izobraževanji in praksami za sommelierje 1. stopnje.

Več kozarcev vin stoji na mizi  pripravljenih za degustacijo

Teme in znanja, ki jih bomo podali na strokovnem izobraževanju so:

  • vinogradništvo, vinarstvo in poznavanje vina,
  • tehnologije pridelave različnih stilov vin,
  • vinska senzorika, bolezni in napake vin,
  • senzorično vrednotenje živil,
  • poznavanje kulinarike in sestavljanje jedilnih listov in vinskih kart,
  • enogeografija Slovenije,
  • enogeografija sveta in predstavitev najbolj znanih svetovnih vinorodnih dežel (Francija, Italija, Španija, Portugalska),
  • slovenska vinska zakonodaja in osnovno poznavanje tujih vinskih zakonodaj,
  • horizontalno in vertikalno spajanje jedi z vini,
  • pravilna postrežba vseh tipov vin in pravilen opis vina,
  • pravilna degustacija vina,
  • osnovna znanja o destilatih iz vina,
  • bonton pri mizi.

Polovica predavanj je teoretičnih, druga polovica pa je praktična. Organizirana bo celodnevna ekskurzija v eno od vinorodnih dežel Slovenije in ena delovna večerja z vertikalnim spajanjem vina in jedi v pet-hodnem meniju. Organizirana bo tudi ena delavnica s horizontalnim spajanjem najbolj tipičnih slovenskih in svetovnih okusov jedi z vini.

Ob koncu strokovnega izobraževanja udeleženci opravljajo teoretični in praktični  preizkus znanja, vsak udeleženec prejme diplomo, digitalno diplomo in značko o uspešno opravljenem strokovnem izobraževanju, priložimo tudi referenčni seznam predavateljev in seznam podanih tem.

Predavatelji na strokovnem izobraževanju za sommelierja 1. stopnje so: Aleksander Bohinc, Majda Debevc, Edvard Kužner, dr. Franc Čuš, Primož Lavrenčič, mag. Marlena Skvarča in Branko Podmenik.

Predhodna znanja niso potrebna.  Začetnikom na vinsko-kulinaričnem področju pa pred obiskom strokovnega izobraževanja sommelier 1. stopnje, priporočamo obisk 30-urnega izobraževanja sommelier začetnik.

Ta vsebina ni na voljo v ruskem jeziku.

Prosimo, obiščite domačo stran ali izberite drug jezik.