BIC Ljubljana – Višja strokovna šola
Biotehniški izobraževalni center Ljubljana je sodobna izobraževalna ustanova z dolgoletno in častitljivo tradicijo. Ta sega daleč nazaj, v leto 1848, ko je center začel delovati. Danes BIC Ljubljana velja za moderno in v prihodnost usmerjeno izobraževalno ustanovo ter je pravi naslov za vse, ki jih zanima kariera na področju gostinstva ali turizma. Šola je moderno opremljena in omogoča izvajanje študijskega programa po najsodobnejših smernicah. Svetli, lepi in zračni prostori ustvarjajo dobre pogoje za kakovostno delo in učenje ter številne projekte, ki se jih šola loteva.
Študenti BIC Ljubljana so vključeni v program Erasmus+, v okviru katerega odhajajo na praktično izobraževanje k delodajalcem v tujino. V času študija študentom omogočajo kakovostne strokovne priprave za udeležbo na domačih in mednarodnih tekmovanjih v znanju in spretnostih, na katerih dosegajo odlične rezultate. V okviru študijskih vaj se udeležujejo zanimivih ekskurzij po Sloveniji in tujini, odhajajo pa tudi na fakultativne ekskurzije. Obiskali so že denimo New York, Sejšele, Dubaj in Havaje.
Leta 2020 so na BIC Ljubljana kot prva šola v Sloveniji prejeli nagrado Evropske komisije Vet Excellence Award, ki jih je uvrstila v sam vrh inovativnega poklicnega in strokovnega izobraževanja in usposabljanja v Evropi.
BIC Ljubljana izvaja devet srednješolskih in dva višješolska programa: program gostinstvo in turizem ter program živilstvo in prehrana.
Program gostinstvo in turizem ti bo všeč, če te zanima kariera na tem področju in iščeš praktično naravnan študij. Praktične izkušnje študentje pridobivajo v Centru kulinarike in turizma KULT316, kjer delujeta šolska restavracija in kavarna, demonstracijska in učna kuhinja, učna hotelska soba, konferenčna dvorana, vinska klet, šolska mikropivovarna in šolska turistična agencija. Po uspešno zaključenem študiju pridobiš višjo strokovno izobrazbo in naziv organizator / organizatorka poslovanja v gostinstvu in turizmu
Program živilstvo in prehrana za pridobitev strokovnega naziva inženir / inženirka živilstva in prehrane traja dve leti. Namenjen je študentom, ki iščejo praktično naravnan in razgiban študij. Ta vključuje veliko laboratorijskih vaj in praktičnih izkušenj, ki jih študentke in študenti pridobivajo v realnem učnem okolju, v Centru kulinarike in turizma KULT 316.
Te zanima več?