Lea Sterle, slaščičarka
Kako bi opisala svoj običajni delovni dan?
Moj delovni dan se največkrat začne zelo zgodaj, ob 5.00 uri zjutraj. Vsakodnevno poskrbim za pripravo sladic, ki se prodajajo v naši trgovinici KRUHarije in CUKRnije ter v nekaterih drugih kuhinjah po Ljubljani.
Zadolžena sem za prevzem in kakovost naročil, skrbim, da so naše stranke zadovoljne ter naročam živila. Če povzamem, poskrbim, da nam dela nikoli ne zmanjka.
Kaj je pri tvojem delu največji izziv in kaj ti daje največ zadovoljstva?
Največji izziv mi predstavljajo kakšna posebna naročila, ko ima stranka specifično željo glede izgleda torte ali katerega drugega slaščičarskega izdelka. Takrat si rada vzamem čas za razmislek in posvet s sodelavci, da torta izgleda resnično fantastično. Kot zanimivost lahko povem, da sem že pripravila torto za 500 ljudi, kar je bila največja torta na moji karierni poti doslej. Bila je odlična.
Kje si se šolala? Ali se dodatno izobražuješ?
Šolala sem se na BIC Ljubljana, Biotehniški izobraževalni center. BIC Ljubljana še vedno vsakodnevno obiskujem, vendar ne več kot učenka, ampak z drugačno funkcijo.
Izobražujem se ne več, vendar pa se vsak teden naučim kaj novega. Brez tega preprosto ne gre.
Komu bi svetovala, da se odloči za slaščičarstvo? Katere lastnosti so pomembne?
Ta poklic bi svetovala mladim, ki so polni idej in se ne bojijo izzivov. Slaščičarstvo ima širok spekter za ustvarjanje in kreiranje ter izražanje sebe preko umetniških izdelkov. Moraš biti drzen pri razmišljanju in prepustiti domišljiji prosto pot da lahko narediš, kar si zaželiš!
Kako bi izgledal tvoj popolni dopust?
Moj popolni dopust bi izgledal aktivno. Vključeval bi različne zanimive aktivnosti in čim več novih ter norih stvari, katerih še nisem poskusila ali naredila. Seveda nekje v toplih krajih npr. na Sejšelih, Maldivih, Dominikanski republiki, morda Kubi…skratka v eksotičnih krajih obdanih z morjem.
Kje se vidiš čez 10 let?
Čez 10 let bi se želela videti na samostojni karierni poti, v svoji slaščičarski delavnici.