Skoči na vsebino Kazalo strani

Tečaj predelave sadja v sok, kis in žganje

Datum:
27. 11. 2025 ob 16:00 - 28. 11. 2025
Kraj:
Naklo, BIC Naklo
Regija:  Alpska Slovenija
Tip:
Delavnice, Izobraževanja za starejše, Izobraževanja
Kontakt:
041 499 934
Več informacij o: Tečaj predelave sadja v sok, kis in žganje(novo okno)

Tečaj predelave sadja v sok, kis in žganje

Na tečaju se boste naučili, kako lahko sami predelate sadje v sok, mošt, kis in žganje. 

Prvi dan se boste seznanili s postopkom izdelave bistrega in motnega sadnega soka, pranjem, mletjem in stiskanjem sadja ter pripravo in dodajanjem bistrilnih sredstev. spoznali boste postopek izdelave sadnega vina in kisa ter se naučili osnov žganjekuhe (pranje, mletje sadja uravnavanje pH vrednosti drozge, vodenje alkoholnega vrenja, destilacija in fermentacija drozge.

Drugi dan se boste posvetili filtraciji, pasterizaciji, polnjenju, hlajenju soka ter etiketiranju in označevanju izdelkov. Naučili se boste voditi ocetno-kislinsko fermentacijo in določali sladkor, alkohol in ocetno kislino za kis. Destilirali boste surovo žganje in ločevali destilat na 1., 2. in 3. tok. Žganje boste zorili in redčili. 

Trajanje tečaja

 2 dni ali 10 pedagoških ur

Cena tečaja

92 EUR z DDV

Termin tečaja

27. 11. in 28. 11. 2025, ob 16.00
 

Ta vsebina ni na voljo v ruskem jeziku.

Prosimo, obiščite domačo stran ali izberite drug jezik.