Skoči na vsebino Kazalo strani

Izdelovanje kruha in potic iz krušne peči

Datum:
01. 12. 2025 ob 16:00
Kraj:
Naklo, BIC Naklo
Regija:  Alpska Slovenija
Tip:
Delavnice, Izobraževanja za starejše, Izobraževanja
Kontakt:

tecaji@bc-naklo.si
Več informacij o: Izdelovanje kruha in potic iz krušne peči(novo okno)

Izdelovanje kruha in potic iz krušne peči

Usposabljanje je primerno tako za začetnike kot za tiste, ki se s peko kruha in potic že ukvarjate, saj vam bomo izdali še tiste drobne, a pomembne skrivnosti, da bodo vaši izdelki še boljši.

Ženska mesi testo z rokami.

Usposabljanje je primerno tudi za vse, ki želite pridobiti nacionalno poklicno kvalifikacijo NPK. Vsebine usposabljanja so povzete po katalogu strokovnih znanj in spretnosti za pridobitev NPK Izdelovalec/izdelovalka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalen način. Usposabljanje vodita: Kristina Frlic in Miran Ahčin. 

Vsebine usposabljanja je sestavljena iz 3 sklopov

  • Prvi dan se boste naučili zamesiti kvašeno testo za potico, pripravili boste različne nadeve (orehov, lešnikov, makov, pehtranov, nadev o ocvirki in suhim sadjem) in oblikovali testo za pečenje. 
  • Drugi dan se boste seznanili z osnovnimi surovinami za izdelavo kruha in postopkom izdelave domačega kruha. Spekli boste pogačo, koruzni kruh, ajdov kruh z orehi, čebulni kruh, česnov kruh, kruh z ajdovo kašo, mlečni kruh in sadni kruh. Seznanili se boste tudi z napakami pri izdelavi kruha in potice in kako jih odpraviti.
  • Tretji dan pa se boste skupaj z izvajalcema odpravili na kmetijo in se naučili pripraviti pogoje za peko v krušni peči ter v njej spekli izdelke. 

 

Trajanje usposabljanja: 3 dni ali 15 pedagoških ur

Cena usposabljanja: 155,00 EUR z DDV

Termin usposabljanja: 1. 12. – 3. 12. 2025, ob 16.00
 

Ta vsebina ni na voljo v ruskem jeziku.

Prosimo, obiščite domačo stran ali izberite drug jezik.