Skoči na vsebino Kazalo strani

Izdelovanje pekovskega peciva

Datum:
11. 11. 2025 ob 16:00
Kraj:
Naklo, Biotehniški center Naklo
Regija:  Alpska Slovenija
Tip:
Delavnice, Izobraževanja za starejše, Izobraževanja
Več informacij o: Izdelovanje pekovskega peciva(novo okno)

Izdelovanje pekovskega peciva

Tečaj je primeren tako za začetnike kot za vse tiste, ki se z izdelovanjem pekovskega peciva že ukvarjate. Na eno-ali dvodnevnem tečaju se seznanite z osnovnimi informacijami o pekovskem pecivu in s surovinami za izdelavo.

Spoznali boste postopek za pripravo testa, testo boste oblikovali v želeno obliko in izdelali mlince, grisine, žemlje, bombete, štručke, rogljiče, lepinje, ciabato in slanike. Spoznali boste zakaj prihaja do napak izdelkov in kako se jim izogniti. Za razliko od enodnevnega se boste na dvodnevnem tečaju en celoten dan posvetili izdelovanju pletenic. Tečaj izvaja Miran Ahčin.

Tečaj vsebuje tudi določene vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za pridobitev NPK Izdelovalec kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalen način. Usposabljanje ni pogoj za pridobitev NPK certifikata, je pa priporočljivo za vrednotenje vašega znanja in izkušenj v NPK postopku. Več informacij o postopku pridobitve NPK certifikata na povezavi NPK in na telefonski številki 04/620 2663.

Trajanje tečaja: 1 dan ali 5 pedagoških ur

Cena tečaja: 72,00 EUR z DDV

Ta vsebina ni na voljo v ruskem jeziku.

Prosimo, obiščite domačo stran ali izberite drug jezik.