Na Informativi 2023 tudi o poklicih, šolah in poslovni karieri v turizmu in lesno-predelovalni industriji

Objavljeno: 14.2.2023 Več informacij

Nazaj na novice

Na Informativi 2023 tudi o poklicih, šolah in poslovni karieri v turizmu in lesno-predelovalni industriji

Na sejmu Informativa 2023, ki poteka 20. in 21. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, sodeluje tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki skupaj s partnerji na razstavnem prostoru predstavlja karierne priložnosti v poklicih turizma in lesarstva. Razstavni prostor ministrstva se nahaja v Hali C. 

Na Informativi 2023 tudi o poklicih, šolah in poslovni karieri v turizmu in lesno-predelovalni industriji

V sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije, Turistično gostinsko zbornico Slovenije (Gospodarsko zbornico Slovenije), Lesarsko šolo Maribor in predstavniki lesne industrij pripravljajo zanimive in vsebinske predstavitve kariernih priložnosti za mlade na področju turizma in lesarske industrije.

Informativo 2023 bo v petek, 20. januarja, med 11. in 12. uro obiskal tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han.

Na stojnici ministrstva se bodo do sobote lahko mladi, njihovi starši in učitelji preko modernih interaktivnih vsebin, praktičnih prikazov in vsebinskega svetovanja spoznavali aktualne poklice priložnosti znotraj obeh sektorjev. Mladi obiskovalci bodo lahko prejeli informacije o značilnosti poklicev, kariere ter možnosti vpisa na srednje in višje šole za gostinstvo in turizem.

Obiskovalci si bodo prav tako lahko ogledali praktičen prikaz lesarskih poklicev, predstavitev uporabe lesa za različne izdelke in namene. Prisotni bodo tudi predstavniki določenih lesno-predelovalnih podjetij, ki bodo predstavili potrebe po kadrih in nudili informacije o možnostih zaposlitve. Mladi, ki so pred odločitvijo o prihodnjem poklicu, pa bodo lahko pridobili konkretne informacije o ustrezni izbiri srednje ali višje oz. visoke šole s področja lesne industrije.

Ker se podjetja v turistični in lesarski panogi soočajo s pomanjkanjem kadra, veljajo karierne poti znotraj turizma in lesarske industrije za visoko zaposljive. Povpraševanje se bo tudi v prihodnosti še namreč povečevalo.

Informativa je tudi v 2023 enkratna priložnost, saj na enem mestu obiskovalci dobijo vse ustrezne informacije iz prve roke. Obiskovalcem − učencem, dijakom, študentom, podiplomskim študentom in staršem − je tako olajšana odločitev, katere izobraževalne programe obiskati v času uradnih informativnih dni in kam nato oddati svojo prijavnico za vpis. Informativa tako pomaga veliki večini odgovoriti na vprašanje ”KAM NAPREJ”. Številnim pomaga najti informacije o štipendijah, zaposlitvenih priložnostih doma in v tujini, prekvalifikacijah in številne druge z izobraževanjem in zaposlovanjem povezane informacije.

V dveh dneh (20, in 21. januarja) Informativa ponudi več kot 25.000 obiskovalcem iz vse Slovenije kar najbolj širok nabor izobraževalnih in zaposlitvenih programov, bogat kulturni, izobraževalni in spremljevalni program.

V okviru Informative bo tudi v 2023 potekal projekt Moja prva zaposlitev s ciljemda mladi stopijo v neposreden stik z delodajalci, ki nudijo štipendije, praktična usposabljanja, projektno delo, študentsko delo ali prvo zaposlitev. 

Informativa se je pričela že leta 2009 in je do danes največji vseslovenski predinformativni dan, ki se odvija štiri tedne pred uradnimi informativnimi dnevi (17. in 18 februar) in tako na enem mestu predstavi pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini – od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja itd.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.