Študentska fotografska razstava Ustvarjam doživetja v turizmu

Objavljeno: 30.3.2023

Nazaj na novice

Študentska fotografska razstava Ustvarjam doživetja v turizmu

Otvoritev razstav na prostem bo potekal naenkrat v treh slovenskih mestih in sicer: v sredo, 5. aprila 2023 ob 11.00 uri na Bledu v parku pred Višjo strokovno šolo za gostinstvo, velnes in turizem Bled, v Ljubljani na Špici ob Ljubljanici v bližini BIC Ljubljana ter v Mariboru na Trgu svobode.

Študentska fotografska razstava Ustvarjam doživetja v turizmu

Študentje Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled, BIC Ljubljana - Višje strokovne šole in Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor so  strnili moči v solidarnostnem projektu Vzemi si čas za nas, kjer skozi razstavo vizualov predstavljajo spregledane delavce v turizmu.

Projekt so v celoti pripravili in izvedli študentje treh višjih strokovnih šol v programu Gostinstvo in turizem z mentorji. Mentorji študentom v projektu »Vzemi si čas za nas« so dr. Boža Grafenauer iz Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled, dr. Lea Kužnik iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana in Tanja Abarca Kokol iz Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Študentje so izbrali turistične delavce na svojih destinacijah, pripravili vizuale in posneli kratke videe, s katerimi vsak zaposleni v turizmu predstavi svoje delo. Doživetja so v obliki fotografij in videov predstavljena tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Razstave na prostem si bo mogoče ogledati v naslednjih tednih.