Poenostavljeni postopki za lažje zaposlovanje tujcev

Objavljeno: 30.3.2023 Več informacij

Nazaj na novice

Poenostavljeni postopki za lažje zaposlovanje tujcev

Posodobljen zakon o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev prinaša poenostavitev nekaterih postopkov, s čimer bodo ustvarjeni boljši pogoji za zagotavljanje zadostnega števila delavk in delavcev na področjih, kjer teh primanjkuje. Poenostavitev postopkov je dobra novica za zaposlovalce na področju turizma in gostinstva, kjer ostajajao nezapolnjena številna delovna mesta.

Poenostavljeni postopki za lažje zaposlovanje tujcev

Cilj sprememb zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev je poenostavitev postopkov zaposlovanja. Nikakor pa spremenjen zakon ne pomeni manjše pravne varnosti tujih delavcev.

Kljubčna novost je, da bodo po novem lahko tujci v času veljavnosti enotnega dovoljenja zamenjali delodajalca in delovno mesto, ali pa se zaposlili pri več delodajalcih, na podlagi soglasja Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ), torej brez odločbe upravne enote. Pred spremembo zakona pa je ta bila obvezna.

Podrobna obrazložitev: https://www.gov.si/novice/2023-03-28-s-spremembo-zakona-do-hitrejsega-zaposlovanja-tujcev/

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.