Zmagovalci Barista Cup Slovenia 2023 se šolajo na BIC Ljubljana

Objavljeno: 11.4.2023

Nazaj na novice

Zmagovalci Barista Cup Slovenia 2023 se šolajo na BIC Ljubljana

Prva štiri mesta na prestižnem tekmovanju Barista Cup Slovenia so pripadla šudentkam in študentom gostinstva in turizma BIC Ljubljana, Višje strokovne šole. 

Zmagovalci Barista Cup Slovenia 2023 se šolajo na BIC Ljubljana

Marca 2023 je potekalo državno prvenstvo Barista Cup Slovenia, ki ga organizira združenje Specialty kave Slovenija. Tekmovalci so morali v 15 minutah pripraviti 2 espresso napitka, 2 latte art vzorca in lasten kreativni napitek (signature drink).

Tekmovanje sodi med najpomembnejše dogodke o kavi v Sloveniji in ponuja najboljše prakse ter najnovejše trende pri pripravi kave. Več o poklicu barista izveš tukaj https://www.karieravturizmu.si/sl/poklici/barista

Zanimivost letošnjega tekmovanja je, da so prva štiri mesta zasedlje študentke in študentje, ki se šolajo na BIC Ljubljana, Višja strokovna šola in sicer:

1. mesto: Lana Kokl, DRŽAVNA PRVAKINJA 

2. mesto: Nika Kuhar

3. mesto: Špela Kuhel

4. mesto: Bor Rolih

Več o šoli izveš tukaj https://www.bic-lj.si/visja-strokovna-sola

Vsi štirje prvouvrščeni so tekmovali pod mentorstvom g. Boštjana Humskega in ga. Eve Bogdan. Po enomesečnih intenzivnih pripravah s področja osnov barista, priprave espresso napitkov, izbora Specialty kav, obiska mikropražarn, praženja kave do raziskovanja teoretičnih znanj o kavi in na koncu kreiranja lastnega napitka ter javnega nastopanja, so bili študenti pripravljeni za prikaz pridobljenega znanja in veščin.

Zmagovalcem iskreno čestitamo in jim tudi v bodoče želimo veliko uspehov pri prirpravi kavnih dobrot. 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.