Študenti BIC Ljubljana, VSŠ na prestižnem mednarodnem tekmovanju osvojili 6 zlatih medalj

Objavljeno: 11.5.2023

Nazaj na novice

Študenti BIC Ljubljana, VSŠ na prestižnem mednarodnem tekmovanju osvojili 6 zlatih medalj

Na prestižnem, mednarodnem kulinaričnem festivalu Biser mora so študentke in študenti gostinstva in turizma BIC Ljubljana osvojili kar 6 zlatih medalj in pokal za absolutne zmagovalce v kategoriji Chefs Table.

Študenti BIC Ljubljana, VSŠ na prestižnem mednarodnem tekmovanju osvojili 6 zlatih medalj

Konec marca 2023 je na otoku Brač potekal že 18. mednarodni kulinarični festival, v okviru katerega je tudi letos potekalo mednarodno tekmovanje Biser mora. Na festivalu je sodelovalo preko 500 udeležencev iz 22 držav, od teh je bilo 200 tekmovalcev iz Albanije, Avstrije, Belorusije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Francije, Italije, Kanade, Malte, Mauritiusa, Nizozemske, Romunije, Severne Makedonije, Slovaške, Slovenije, Srbije, Turčije in Ukrajine.

Tekmovanja so se udeležili tudi štirje študenti gostinstva in turizma BIC Ljubljana, VSŠ pod mentorstvom ga. Neli Selan, g. Boštjana Humskega in g. Andreja Molka. Več o šoli izveš tukaj https://www.bic-lj.si/

Študenti so v svojih kategorijah osvojili kar 6 zlatih medalj in pokal za absolutne zmagovalce v kategoriji Chefs Table. Predstavili so se v naslednjih kategorijah:

·       Giorgi Nozadze v mešanju tatarskega biftka in dekantiranju rdečega vina - ZLATA MEDALJA,

·       Eva Juvanc v pripravi flambirane sladice in postrežbi penečega vina - ZLATA MEDALJA,

·       Andraž Grčar v pripravi rižote - ZLATA MEDALJA,

·       Tim Cetin v pripravi ribje jedi - ZLATA MEDALJA,

·       Giorgi Nozadze v Chefs Table strežba - ZLATA MEDALJA,

·       Tim Cetin v Chefs Table kuhinja - ZLATA MEDALJA,

·       Giorgi Nozadze in Tim Cetin - POKAL ABSOLUTNEGA ZMAGOVALCA Chefs Table.

Iz BIC Ljubljana, VSŠ so ob izjemnih uspehih, ki jih dosegajo njihove študentke in študentje, sporočili: "Tekmovanja sodijo med pomembne dejavnosti za izboljševanje usposobljenosti kadrov v gostinstvu in turizmu. Pri tekmovalcih spodbujajo kreativnost, inovativnost, ustvarjalnost in izboljšanje tehnik. Spodbujajo k raziskovanju in ustvarjanju novih receptov ter drugih produktov, spodbujajo k izboljšanju tekmovalčevih komunikacijskih in socialnih spretnosti. Tekmovanja so priložnost za udeležence (tekmovalce in opazovalce), da izboljšajo svoje spretnosti in znanje, obenem pa se med seboj primerjajo in se učijo drug od drugega. Posledično so tekmovanja zelo pomembna, saj prispevajo k izboljšanju kakovosti storitev. In tega se na BIC Ljubljana dobro zavedamo, zato pri študentih zelo vzpodbujamo udeležbo na tekmovanjih in jim pri tem preko naših mentorjev nudimo odlično strokovno podporo. In vložen trud se kaže v rezultatih naših študentov, na katere smo izjemno ponosni."

Zmagovalcem iskreno čestitamo!

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.