Na EYCA 2023 gre Boštjan Volk
Na EYCA 2023 gre Boštjan Volk
Tekmovanje EYCA 2023, ki bo letos v Hauts-de-France, promovira inovativno preobrazbo dediščinskih jedi Evrope. Boštjan Volk bo Slovenijo zastopal s krožnikom "medeni objem".

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor in Slovenska turistična organizacija sta gostili nacionalno predtekmovanje za izbor slovenskega kandidata na tekmovanju EYCA 2023. Tekmovanje, ki promovira inovativno preobrazbo dediščinskih jedi Evrope, organizira združenje IGCAT. Potekalo bo novembra v novembra v Hauts-de-France, evropski gastronomski regiji 2023.
Slovenija se je na tekmovanju EYCA že večkrat uspešno predstavila. Letos so se za odhod na to prestižno tekmovanje pomerili trije kandidati in sicer Sebastian Poredoš (VSGT Maribor), Tim Cetin (BIC Ljubljana) in Boštjan Volk.
Strokovno komusijo je najbolj prepričal Boštjan Volk, diplomant VSGT Maribor. Predstavil se je s krožnikom ˝medeni objem˝.
Tradicijo pridelave medu je Boštjan Volk demonstriral z elementi, kot so medena kuhana smetana, medeni hrustljavček, cvetni prah, hrustljavo satovje, in vse skupaj začinil z medenim eliksirjem.
Boštjan Volk je aktivni član slovenske kuharske reprezentance ter sodelavec pri kulinarični produkciji oddaje Masterchef Slovenija. Za tekmovanje EYCA se je pripravljal ob mentorstvu slaščičarskega mojstra Karima Merdjadi.
Boštjanu iskreno čestitamo!
Urednica TTA novic:
mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info