Na EYCA 2023 gre Boštjan Volk

Objavljeno: 23.5.2023

Nazaj na novice

Na EYCA 2023 gre Boštjan Volk

Tekmovanje EYCA 2023, ki bo letos v Hauts-de-France, promovira inovativno preobrazbo dediščinskih jedi Evrope. Boštjan Volk bo Slovenijo zastopal s krožnikom "medeni objem".

Na EYCA 2023 gre Boštjan Volk

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor in Slovenska turistična organizacija  sta gostili nacionalno predtekmovanje za izbor slovenskega kandidata na tekmovanju EYCA 2023. Tekmovanje, ki promovira inovativno preobrazbo dediščinskih jedi Evrope, organizira združenje IGCAT. Potekalo bo novembra v novembra v Hauts-de-France, evropski gastronomski regiji 2023.

Slovenija se je na tekmovanju EYCA že večkrat uspešno predstavila. Letos so se za odhod na to prestižno tekmovanje pomerili trije kandidati in sicer Sebastian Poredoš (VSGT Maribor), Tim Cetin (BIC Ljubljana) in Boštjan Volk.

Strokovno komusijo je najbolj prepričal Boštjan Volk, diplomant VSGT Maribor. Predstavil se je s krožnikom ˝medeni objem˝.

Tradicijo pridelave medu je Boštjan Volk demonstriral z elementi, kot so medena kuhana smetana, medeni hrustljavček, cvetni prah, hrustljavo satovje, in vse skupaj začinil z medenim eliksirjem. 

Image preview

Boštjan Volk je aktivni član slovenske kuharske reprezentance ter sodelavec pri kulinarični produkciji oddaje Masterchef Slovenija. Za tekmovanje EYCA se je pripravljal ob mentorstvu slaščičarskega mojstra Karima Merdjadi.

Boštjanu iskreno čestitamo!

 

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.