Vpis na višje šole: Datumi, ki jih ne smeš zamuditi

Objavljeno: 5.7.2023

Nazaj na novice

Vpis na višje šole: Datumi, ki jih ne smeš zamuditi

Poletni dnevi so namenjeni počitnicam. Kjub temu pa ne spreglej pomembnih datumov za vpis na višje šole v juliju, avgustu in septembru 2023.

Vpis na višje šole: Datumi, ki jih ne smeš zamuditi

Si se vpisal na katerega od višješolskih programov? 

Višješolske prijavne službe bodo kandidate, ki so podali prvo prijavo, pisno seznanile z izidom najkasneje do 21. julija 2023. Izbrani oziroma sprejeti kandidati se lahko vpišejo na izbran program do 22. avgusta 2023.

Višješolske prijavne službe bodo po prvem vpisu oziroma najkasneje 24. avgusta 2023 objavile informacije o morebitnih prostih mestih.

Študentke in študentje, ki se jim v prvem roku ne bo uspelo vpisati na željeni program, se lahko od 25. do 31. avgustom 2023 vpišejo na programe, kjer bodo na razpolago prosta mesta. Elektronski prijavni obrazec je na voljo na spletni strani Višješolske prijavne službe. Kandidati, ki se bodo vpisali v drugem roku, bodo o morebitnem roku za opravljanje preizkusa posebne nadarjenosti oziroma psihofizične sposobnosti do 8. septembra 2023.  Najkasneje 22. septembra 2023 pa bodo višješolske prijavne službe kandidate, ki so se za vpis prijavili z drugo prijavo, pisno seznanile z izidom izbirnega postopka. Vpis bo mogoč do 1. oktobra 2023.

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.