V prvi letnik več kot 840 bodočih gostincev in turističnih delavcev

Objavljeno: 31.8.2023

Nazaj na novice

V prvi letnik več kot 840 bodočih gostincev in turističnih delavcev

V šolskem letu 2023/24 se je v gastronomsko turistične srednješolske programe vpisalo več 840 dijakinj in dijakov. Želimo jim veliko uspeha in polno mero znanja!

V prvi letnik več kot 840 bodočih gostincev in turističnih delavcev

840* novincev, ki 1. septembra vstopajo v prvi letnik katere izmed srednjih turističnih in gostinskih šol pri nas, se bo pridružilo več kot 1.500 dijakom, ki na istih šolah obiskujejo drugi, tretji, četrti ali peti letnik. To pomeni, da se bo v šolskem letu 2023/24 na tem področju šolalo okrog 2.370 dijakinj in dijakov iz cele Slovenije oziroma  3 odstotki celotne populacije srednješolcev in sredješolk pri nas.

Spodbudno je, da se je v prihajajočem šolskem letu, po dosedanjih podatkih, v 1. letnik srednjih turističnih in gostiskih šol vpisalo za 16 % več dijakinj in dijakov kot v prejšnjem šolskem letu.

Prav vsem dijakom in dijakinjam želimo uspešno šolsko leto, polno znanja in zabavnih dogodivščin. 

* Ker vpisi potekajo do konca avgusta, natančno število dijakov, ki bodo 1. septembra prvič prestopili prag katere izmed srednjih turističnih in gostinskih šol, ni popolno. Navedeni podatki veljajo za 28.8. 2023.

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.