Kdo so zmagovalci tekmovanj 70. Gostinsko turističnega zbora?

Objavljeno: 17.11.2023

Nazaj na novice

Kdo so zmagovalci tekmovanj 70. Gostinsko turističnega zbora?

Od 13. do 15. novembra 2023 je v Novi Gorici potekal 70. Gostinsko turistični zbor, na katerem so se mladi potegovali za naziv najboljšega v gostinskih in turističnih panogah.

Kdo so zmagovalci tekmovanj 70. Gostinsko turističnega zbora?

Vsakoletni Gostinsko turistični zbor zaznamujejo številna gostinska tekmovanja, na katerih se v različnih kategorijah pomerijo profesionalci in šolajoči se na področju gostinstva in turizma. V mladinskih kategorijah so se najbolje izkazali sledeči tekmovalci in tekmovalke, ki se bodisi še šolajo ali pa si že nabirajo prve profesionalne izkušnje:

Zlato medaljo so na tekmovanju v pripravi in postrežbi kave v mladinski kategoriji prejeli: Zoja Razpotnik, BIC Ljubljana, Alja Zelenc, Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana in Nia Svenšek, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor.

Na tekmovanju v pripravi burgerjev je v mladinski kategoriji prejel zlato priznanje Ljubomir Srebranov, Hit d.d.,  srebrno pa Dragana Marić, Istrabenz Turizem d.d.

Na tekmovanju v pripravi jedi po naročilu so bile v mladinski kategoriji podeljene tri srebrne medalje in sicer so jih prejeli Nikola Nedić, Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana, Domen Krže, BIC Ljubljana - Višja strokovna šola in Slaven Petrusić, Istrabenz Turizem d.d..

V kategoriji Tuševa zvezdna kuhinja je zlato priznanje prejel Domen Krže, BIC Ljubljana - Višja strokovna šola.

V ekipnem tekmovanju dijakov srednjih šol so v kategoriji kuharstvo zlata odličja osvojili: Aljaž Potočnik in Art Romih iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, Nal Rožle Martinčič in Vesna Keblič iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, Katarina Orel in Pika Sedmak iz Srednje šole Izola ter Darko Boškan in Tomaž Gartnar iz Srednje gostinske in turistične šole Radovljica.

V ekipnem tekmovanju dijakov srednjih šol v kategoriji strežba so zlata odličja osvojili: Valentina Friškovec iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, Žana Jenček, Srednja šola Izola, Jan Šijanec iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, Erik Cizerl iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, Maj Tavčar iz Srednje gostinske in turistične šole Radovljica, Julija Štefanič, GRM Novo Mesto in Kerstin Frančeškin, Šolski center Nova Gorica.

V ekipnem tekmovanju dijakov srednjih šol v kategoriji turizem je zlato odličje osvojila Ana Luša Časar iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci.

V kategoriji slaščičarstvo pa so zlato osvojili Tinkara Kolenc, Tomi Poljak, Hana Šinko in Pitchaya Bunmak iz BIC Ljubljana ter Emina Ibrić in Zala Žvanut iz ŠČ Nova Gorica, Biotehniška šola Šempeter.

Vsem zmagovalcem iskreno čestitamo!

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.