Začetek najpomembnejšega tekmovanja mladih chefov na svetu, S. Pellegrino Young Chef Academy

Objavljeno: 13.3.2024

Nazaj na novice

Začetek najpomembnejšega tekmovanja mladih chefov na svetu, S. Pellegrino Young Chef Academy

Kdo bo tokrat zastopal Slovenijo? Prijaviš se lahko tudi ti!

Začetek najpomembnejšega tekmovanja mladih chefov na svetu, S. Pellegrino Young Chef Academy

Nova priložnost za mlade na svetovnem kulinaričnem odru je pred vrati. Čas za prijve je do 19. junija, zasnovati pa je treba recept za izjemno jed. Slovenci smo bili  lani z nastopoma Mojmirja Šiftarja in Žige Koprivca zelo prepričljivi.

Gre za globalno pobudo za odkrivanje in podporo najbolj obetavnim in nadarjenim mladim kuharjem, ki predstavlja tudi najpomembnejše tekmovanje mladih chefov na svetu. Lani smo se na njem Slovenci odlično odrezali, v regijskem finalu za JV Evropo in Mediteran smo imeli kar dva tekmovalca, Mojmirja Šiftarja in Žigo Koprivca, slednji je domov odnesel tudi nagrado S.Pellergino za družbeno odgovornost.

Do 19. junija 2024,se lahko preko spletnega obrazca na tekmovanje prijavijo mladi kulinarični ustvarjalci in ustvarjalke, stari manj kot 30 let (rojeni od 20. februarja 1994 dalje). 

Pri  nas projekt vodi Vodušek, produktna vodja blagovne znamke S. Pellegrino za Slovenijo pri podjetju Merit HP, ki udeležencem pomaga skozi celoten proces – od prijave do nastopa na tekmovanju.

Naloga tistih, ki se bodo odločili za prijavo, je predložiti recept za izjemno jed, ki izraža osebno vizijo, edinstvene veščine in izvirno ustvarjalnost mladega chefa ali chefinje. Poleg starostnega pogoja in trenutne zaposlitve morajo prijavljeni imeti vsaj leto dni izkušenj na položajih Executive Chef, Chef de Cuisine, Sous Chef, Chef de Partie ali Commis Chef, pri čemer ni nujno, da je vse leto opravljeno v isti restavraciji.

V zadnji izdaji tekmovanja je zmagal chef Nelson Freitas iz Lizbone, ki si je poleg prestižnega naslova priboril tudi edinstveno izobraževalno izkušnjo v Peruju z velikanom svetovne kuharske skupnosti, Virgiliom Martínezom, čigar restavracija Central v Limi je bila lani uvrščena na prvo mesto znamenitega seznama najboljših restavracij na svetu The World's 50 Best Restaurants. 

Na tekmovanje se vsako leto prijavi na tisoče mladih z vsega sveta, med katerimi prvo fazo izbire opravi Mednarodna šola italijanske kulinarike ALMA, ki izbere talente za sodelovanje na regionalnih finalih, ki bodo potekali v drugi polovici leta. Regionalni zmagovalci se bodo pomerili še na velikem finalnem dogodku za nagrado S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25. Da bi osvojili naslov, bodo morali navdušiti globalno žirijo, ki jo bo sestavljalo sedem uglednih in mednarodno priznanih kuharskih mojstrov in mojstric. Članom velike žirije pravijo tudi »sedem modrecev«, saj gre za najboljše, najizkušenejše in najbolj priznane chefe na svetu, med njimi je bila 2018 tudi naša Ana Roš. 

Podrobnosti najdeš na www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com/

Kontakt za prijave: Lili Vodušek, Merit HP, lili.vodusek@merit-hp.si, 051 361 390

Prijavi se!

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.