Karierni dan na FTŠ Turistica

Objavljeno: 27.3.2024 Več informacij

Nazaj na novice

Karierni dan na FTŠ Turistica

Karierni dan je namenjen mreženju študentov z delodajalci in sicer za namene opravljanja strokovne prakse, prostovoljstva in študentskega dela.

Karierni dan na FTŠ Turistica

V okviru Kariernega dneva FTŠ Turistica je potekala okrogla mizo na temo zaposlovanja v turizmu. Sledile so predstavitve delodajalcev na stojnicah. 

Na okrogli mizi so sodelovali Fedja Pobegajlo, direktor Turistično gostinske zbornice, Dominik S. Černjak, predsednik Turistične zveze Slovenije, Iris Skrt, vodja Kariernega centra Univerze na Primorskem, Karmen Krumpestar, direktorica Red Orbit, Kaja Batagelj, vodja pravne službe Postojnska jama ter Alen Miloševič, izvršni direktor St. Bernardin Resort, Sava Turizem).

Sodelujoči so predstavili prednosti dela v turizmu, kot so možnost dela v številnih segmentih turistične panoge, možnost kariernega razvoja znotraj dejavnosti, delovanje v timih, širjenje obzorij in podobno. Slušateljem so predstavili primere razvoja vodij ter realizirano izboljšanje pogojev dela v turizmu. Strinjali so se, da morajo biti del veščin vodenja tudi izkušnje, pridobljene pri praktičnem delu v podjetjih, zato je potrebno sodelovanje med strokovnimi šolami in turističnimi podjetji še poglobiti.

Fotografija: EKATERINA DONETSKAIA 

consectetur interdum felis

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.