Žametna večerja – izvrsten primer dobre prakse izobraževanja mladih talentov v gostinstvu

Objavljeno: 26.6.2024

Nazaj na novice

Žametna večerja – izvrsten primer dobre prakse izobraževanja mladih talentov v gostinstvu

Izjemna ponazoritev priložnosti, ki jih ponujajo poklici v gostinstvu in turizmu.

 

Žametna večerja – izvrsten primer dobre prakse izobraževanja mladih talentov v gostinstvu

Pod znamenito mariborsko Kalvarijo se je v četrtek, 6. junija 2024, odvila tretja Tradicionalna Žametna večerja. Vinsko-kulinarično doživetje za 70 metrov dolgo mizo, ki je gostila 150 gostov, je plod sodelovanja 80 dijakov SŠGT Maribor in študentov VSGT Maribor z uveljavljenimi kuharskimi mojstri.

Dogodek se je že tradicionalno odvil na posestvu Biotehniške šole Maribor. Mladi upi so s svojimi mentorji predstavili popolno kulinarično doživetja na prostem. Poleg gastronomske ponudbe je bil posebne pozornosti letos deležen tudi način postrežbe.

Žametna večerja 2024

Žametna večerja 2024

Gostujoča chefa in mentorja letošnje Žametne večerje sta bila Jorg Zupan in Luka Jezeršek, udeležence dogodka pa je razvajal tudi mariborski chef Sebastjan Plevčak, ki je že tretje leto prevzel vlogo vodje brigade dijakov in študentov ter vezni člen med njimi in chefi.

Svoje veščine in ambicije so predstavili štirje mladi upi s področja kuharstva in strežbe: Lan Verko, dijak SŠGT Maribor, z mentorjem Jorgom Zupanom (Breg, Aftr), Klara Šmigoc, študentka VSGT Maribor, z mentorjem Luko Jezerškom (Gostilna Dvor Jezeršek, Gostilna na Gradu), Antonio Pintarič, dijak SŠGT Maribor, z mentorjem Smiljanom Benkovičem in Ana Marija Šavli, študentka VSGT Maribor, z mentorjem Tadejem Ljubecem.

Žametna večerja 2023

Dogodek je tudi letos potekal v organizaciji Zavoda za turizem Maribor, Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem (VSGT) Maribor, Srednje šole za gostinstvo in turizem (SŠGT) Maribor, Biotehniške šole Maribor ter podjetja Factumevent.

 

 

 

Nazaj na novice

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.